Ένα θαυμάσιο ταξίδι στη μουσική της Αρχαίας Ελλάδας

Την Τετάρτη 30/6/21, ήταν πραγματικά μία ξεχωριστή μέρα για όλους μας στο Κέντρο Ημέρας “Ανοιχτή Αγκαλιά”. Είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στο χώρο μας τον «Λύραυλο», ένα μουσικό σύνολο που από το 2001 επιδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον θαυμαστό κόσμο της αρχαιοελληνικής και παραδοσιακής μουσικής.

Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά του covid- 19, από νωρίς το πρωί ετοιμάσαμε το χώρο, οι διοργανωτές τοποθέτησαν 30 σπάνια αρχαιοελληνικά όργανα και η μουσική παράσταση ήταν έτοιμη να ξεκινήσει. Όλα τα παιδιά του Κέντρου Ημέρας ήταν γεμάτα ενθουσιασμό, απλά και μόνο στη θέα αυτών των συναρπαστικών μουσικών οργάνων. Οι άνθρωποι της παράστασης, άρχισαν να μας μιλούν για την ιστορία τους, να προβάλλουν αντίστοιχα βιντεάκια σε μία μεγάλη οθόνη, να τραγουδούν, να παίζουν ξεχωριστούς ήχους, με τρόπο που το ενδιαφέρον των παιδιών κρατήθηκε αμείωτο καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Άλλη μία πολύ ξεχωριστή μέρα, όπου τα παιδιά μας μαζί πάντα με τους θεραπευτές τους συμμετείχαν σε μία τόσο ιδιαίτερη και ξεχωριστή δράση. Στόχοι μας ήταν η κοινωνικοποίηση τους, η αλληλεπίδραση, καθώς και η ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη, μέσα από διαφορετικούς ήχους και ιδιαίτερες αφηγήσεις .