Αθήνα 19/10/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΡΟΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΓΕΝ/ΓΕΕΘΑ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΚΟΡΣΕΩΝ & ΛΕΙΨΟΥΣ ΑΠΟ 03 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

 

Ανάμεσα στα γαλάζια νερά του Αιγαίου βρίσκεται το φιλόξενο νησί των Λειψών και οι Φούρνοι Κορσεών με το ιστορικό τους ενδιαφέρον. Εκεί συναντήθηκαν με τους κατοίκους των δύο νησιών η εθελοντική ομάδα Ιατρών και Νοσηλευτών της Ανοιχτής Αγκαλιάς Φ.Κ.Π.Ι. Προσέφεραν  και πάλι με αγάπη, συνέπεια και ευθύνη τις υπηρεσίες τους σε όλους τους κατοίκους, παιδιά και ενήλικες.

Η ομάδα αποτελείτο από όλες τις προβλεπόμενες ειδικότητες. Η προσέλευση των κατοίκων και στα δύο νησιά  ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Εξετάστηκαν μεγάλος αριθμός ενηλίκων και όλα τα παιδιά (βρέφη, προσχολικής και σχολικής ηλικίας).

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 522 ιατρικές πράξεις στους Φούρνους Κορσεών και 688 στους Λειψούς ,που αφορούν παιδιατρικές, οφθαλμολογικές, ορθοπεδικές, ακτινολογικές, δερματολογικές, καρδιολογικές, παθολογικές, γυναικολογικές και  βιοχημικές εξετάσεις. Επίσης πραγματοποιήθηκαν εμβολιασμοί στα παιδιά , όπου κρίθηκε αναγκαίο από τους παιδιάτρους. Περιστατικά που έχριζαν περαιτέρω διερεύνησης, παραπέμφθηκαν σε Νοσοκομείο του ΕΣΥ της περιοχής ευθύνης τους.

Την ομάδα πλαισίωνε ψυχολόγος και εμψυχώτρια. Τα παιδιά διασκέδασαν και πήραν όπως πάντα τα δώρα τους.

Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξή τους το ΓΕΝ/ΓΕΕΘΑ , την AEGEAN επίσημο χορηγό αερομεταφορών  της Ανοιχτής Αγκαλιάς Φ.Κ.Π.Ι., τους Δήμους Λειψών και Φούρνων Κορσεών και  την  Εκπαιδευτική Κοινότητα.

 

29 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ 

Δελτίου Τύπου