Η Ανοιχτή Αγκαλιά στο πλαίσιο του προγράμματος «Υποστηρίζουμε τη Ζωή» πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία μία ακόμη Εκστρατεία Προληπτικής Ιατρικής και Ενημέρωσης στο πανέμορφο νησί της Λέσβου, σε συνεργασία με την ΔΥΓ/ΓΕΕΘΑ και την 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου. Η Προληπτική Ιατρική αποτελεί έναν ιδιαίτερης βαρύτητας τομέα ανεξαρτήτως ηλικίας. Η ανταπόκριση των πολιτών είναι η ανταμοιβή μας.

Στην εκστρατεία έλαβαν μέρος 25 εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές, οι οποίοι προσέφεραν με αγάπη και σεβασμό τις υπηρεσίες τους σε όλους τους κατοίκους του νησιού. Και φυσικά οι πάντα καλοσυνάτοι και φιλόξενοι κάτοικοι του νησιού υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την ομάδα της Ανοιχτής Αγκαλιάς προκειμένου να πραγματοποιήσουν τον ετήσιο προληπτικό τους έλεγχο.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές της Ανοιχτής Αγκαλιάς επισκέφθηκαν την Πέτρα, τον Μόλυβο, το Σκουτάρο και τη Φιλία. Η υγεία των παιδιών σε γενικές γραμμές ήταν καλή εκτός μεμονωμένων περιστατικών παιδιών τα οποία παραπέμφθηκαν για περαιτέρω διερεύνηση. Περιστατικά παιδιών και ενηλίκων που αξιολογήθηκαν ότι χρήζουν περαιτέρω διερεύνηση, παραπέμφθηκαν στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Οι γονείς των παιδιών και οι ενήλικες εκτιμούν το γεγονός ότι σε μια ημέρα τους δίνεται η δυνατότητα να εξεταστούν από τόσες ειδικότητες ιατρών. Εξετάστηκαν στο σύνολο σχεδόν το 100% των μαθητών και πραγματοποιήθηκαν συνολικά πάνω από 1.00 ιατρικές πράξεις παιδιών και ενηλίκων.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της αποστολής της Ανοιχτής Αγκαλιάς στο νησί πραγματοποιήθηκε μια όμορφη εκδήλωση για τα παιδιά προσφέροντας ένα τόνο χαράς, αισιοδοξίας και ελπίδας. Τα παιδιά κάθε περιοχής είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να πάρουν τα δώρα τους.

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχιμένη εκστρατεία έπαιξαν οι τοπικές αρχές, η εκπαιδευτική κοινότητα  στην πλειονότητάς της , οι κατά τόπους σύλλογοι γονέων.  Η υποδοχή των παιδιών και των γονέων ήταν πολύ φιλική, εγκάρδια και ενθαρρυντική ώστε να μας δώσουν δύναμη για μια επόμενη επιτυχημένη εκστρατεία. Τους ευχαριστούμε όλους. Σημαντική ήταν η προσφορά μεταφορικών μέσων για τη μετακίνησή της ομάδος εντός του νησιού.

Για περισσότερες πληροφορίες:
“Ανοιχτή Αγκαλιά”
Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-7726814
www.anoixtiagalia.gr
email: fkp@otenet.gr

Λίγα λόγια για την Ανοιχτή Αγκαλιά.
Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής είναι ένα μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1993 από μία ομάδα εθελοντριών, με στόχο τη δημιουργία μιας ζεστής αγκαλιάς που θα χωράει όλα τα παιδιά που υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις στα δημόσια νοσοκομεία.
Σήμερα, χάρη στη συνεισφορά των χορηγών μας-υποστηρικτών μας, το έργο της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ έχει επεκταθεί σε νέα πεδία δράσης με έμφαση την πρόληψη, την εκπαίδευση και την κοινωνική προσφορά.
Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ είναι μια αναγνωρισμένη μη κυβερνητική οργάνωση με ειδική πιστοποίηση του φορέα παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Εξωτερικών ενώ είναι και Κάτοχος Διαχειριστικής ικανότητας.