ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απολογισμός εκστρατειών του 2023 και παρουσίαση των δράσεων και των εκστρατειών για το  2024

 Η «Ανοιχτή Αγκαλιά» Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής (ΦΚΠΙ), διοργάνωσε Συνέντευξη Τύπου με σκοπό τον απολογισμό των εκστρατειών του 2023 αλλά και την παρουσίαση των δράσεων και των εκστρατειών του 2024, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 στις 12:00, στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου (EPLO), στην Πλάκα και με συντονίστρια της εκδήλωσης την δημοσιογράφο, κα Αικατερίνη Λυμπεροπούλου.

Ξεκινώντας με το μήνυμα του Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου (EPLO), κ Ιωάννη Μαρδίκη,

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η κα Γιολάντα Βλάχου η Πρόεδρος του Συλλόγου -και πανθομολουγουμένως  η «ψυχή»- της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» ΦΚΠΙ, η οποία έκανε μια συγκινητική αναδρομή στα περισσότερα από 30 χρόνια αδιάλειπτης  λειτουργίας, αναφερόμενη στη συνολική προσφορά της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» ΦΚΠΙ, τα προγράμματα, τις εκστρατείες στα ακριτικά νησιά, τις νέες συνεργασίες αλλά και τα μελλοντικά πλάνα της οργάνωσης.

Σε απολογιστικά στοιχεία των εκστρατειών του 2023 αναφέρθηκε η κα Φιλιππία Νικολάου, Ιατρός Χειρουργός Παίδων / Εντατικολόγος, τ. Διευθύντρια ΜΕΘ Γ.Ν. Παίδων Π. & Α. Κυριακού, Γραμματέας Δ.Σ. «Ανοιχτής Αγκαλιάς» ΦΚΠΙ

Εκ μέρους τω συνεργατών και εταίρων της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» ΦΚΠΙ, η κα Αντωνία Τορρένς, Γεν. Διευθύντρια του ΚΜΟΠ (Κέντρου Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας), μίλησε  για τη σημασία που έχει η έγκαιρη πρόληψη και παρέμβαση σε περιστατικά εκφοβισμού, εξέφρασε την αισιοδοξία της για την επερχόμενη συνεργασία με την «Ανοιχτή Αγκαλιά» ΦΚΠΙ στο  πλαίσιο των δωρεάν εφαρμογών της πλατφόρμας “Live without bullying”.

Αναφορά των δράσεων για τα παιδιά της Ανοιχτής Αγκαλιάς έγινε και από την κα Κατερίνα Φλαμπουριάρη, Κοινωνική Λειτουργό, Eπιστημονική Yπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας «Ανοιχτή Αγκαλιά»

Στην Συνέντευξη Τύπου παραβρεθήκαν και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Α’ Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Περιοχής Κέντρου Αθηνών και Εφημέριος του Ι. Καθεδρικού Ναού Αθηνών «ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος  π. Βασίλειος Χρυσόπουλος, εκ μέρους του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτεράρχου (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη, ο Ταξίαρχος (ΥΙ) Γεώργιος Ανθόπουλος, και ο – Διευθυντής ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ Υποστράτηγος Δημήτριος Κασσίμου, οι οποίοι εξήραν το έργο της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» τονίζοντας τη σημασία του ιατρικού, κοινωνικού και εθνικού της έργου.

Δείτε εδώ την Συνέντευξη Τύπου