ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 14 Μαΐου 2018

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 15η γιορτή για τον εθελοντισμό που διοργανώθηκε στην Πλατεία Συ

Με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος», η “Ανοιχτή Αγκαλια” παρουσίασε στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου των Ψαρών κουκλοθέατρο με τίτλο « Ο Τάκης το Κουτάκι». Η ιστορία γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από τη Γεωργία Παρασκευά, ηθοποιό και συγγραφέα θεατρικών έργων για παιδιά.

Η παράσταση ήταν ένα διαδραστικό παιχνίδι για την ανακύκλωση. Τα παιδιά  ενημερώθηκαν για την αξία του καθαρού περιβάλλοντος και τη χρησιμότητα της ανακύκλωσης. Στη συνέχεια μπήκαν στη διαδικασία να συλλέξουν και να ξεχωρίσουν τα “σκουπίδια” του σκηνικού χώρου, και να τα ταξινομήσουν ανά είδος, όπως λειτουργεί η ανακύκλωση.

Τα σκηνικά αντικείμενα της παράστασης είχαν κατασκευαστεί με τη συνεργασία των παιδιών του Κέντρου Ημέρας Ανοιχτή Αγκαλιά, όπου η Γεωργία Παρασκευά και η Σάντρα Στεφανίδου, εικαστικός, υπεύθυνη του εργαστηρίου εικαστικών του Κέντρου Ημέρας, εργάστηκαν μαζί με τα παιδιά, προετοιμάζοντας σκηνικά αντικείμενα και μαριονέτες από ανακυκλώσιμα υλικά (πλαστικά μπουκάλια, χαρτόνια, κλπ).