ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2020

 

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΖΕΣΤΗ  ΑΓΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

ΣΤΗΝ ΚΑΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 11 ΕΩΣ ΤΙΣ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

 

Η εθελοντική ομάδα των ΦΚΠΙ Ανοιχτή Αγκαλιά βρέθηκε κοντά στους κατοίκους των ακριτικών νησιών Κάσου και Σύμης ΓΙΑ να προσφέρουν δωρεάν εξετάσεις σε παιδά και ενήλικες. Μια πράξη ανθρωπιάς που προσφέρουν αδιάλειπτα εδώ και πολλά χρόνια.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν εφαρμόζοντας απόλυτα το πρωτόκολλο για τον COVID-19.

H προσέλευση των κατοίκων ήταν η αναμενόμενη. Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 850 ιατρικές πράξεις (καρδιολογικές, ορθοπεδικές, οδοντιατρικές, γυναικολογικές παιδιατρικές και παιδοχειρουργικές).

Η ενημέρωση στη στοματική υγιεινή στα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού έγινε διαδραστικά. Τα παιδιά χάρηκαν πολύ καθώς εκτός των εξετάσεων τους προσφέρθηκαν σχολικά είδη.

Η συνεργασία με την Κοινότητα – Δήμους, σχολεία, συλλόγους, Κέντρα Υγείας- έχει πάντα θετικό αποτέλεσμα προς όφελος των κατοίκων.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Δήμο Κάσου και Σύμης καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Περιφερειακών Ιατρείων, που με την υποστήριξή τους απέδειξαν σεβασμό στην πολυετή προσφορά μας.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την ομάδα των εθελοντών ιατρών και νοσηλευτών της Ανοιχτής Αγκαλιάς για την προσφορά τους ιδιαίτερα σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας, είναι παράδειγμα προς μίμηση, και τους χορηγούς μας που μας έδωσαν τη δυνατότηατα να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους κατοίκους των δύο νησιών.

Ευχαριστούμε και τους κατοίκους που με την αγάπη τους μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμετο έργο μας.

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου

 

Για περισσότερες πληροφορίες:
“Ανοιχτή Αγκαλιά”
Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-7726814
www.anoixtiagalia.gr
email: fkp@otenet.gr