Οι Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής Ανοιχτή Αγκαλιά στα πλαίσια του Προγράμματος με τον διακριτικό τίτλο <<Υποστηρίζουμε τη ζωή>> επισκέφθηκαν την Αμοργό από τις 12-16/9/23.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προσυμπτωματικό έλεγχο και ενημέρωση για παιδιά από βρέφη έως 15 ετών και για ενήλικες.

Συμμετείχαν γιατροί όλως των προαπαιτούμενων ειδικοτήτων και πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 500 ιατρικές πράξεις που αφορούσαν σε παιδιατρικές, παιδοοδοντιατρικές, παιδοχειρουργικές, ακτινολογικές, γυναικολόγικές, παθολογικές.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης και του ελέγχου των παιδιών από τους παιδιάτρους όπου διαπιστώθηκαν ελλείψεις σε εμβολιασμούς, καλύφθηκαν αυτές δωρεάν από την Ανοιχτή Αγκαλιά.

Έγινε οδοντιατρικός έλεγχος και δόθηκαν οδηγίες κυρίως σε νέους γονείς σχετικές με τη διατροφή και τη σωματική και στοματική υγιεινή. Πραγματοποιήθηκαν δύο βιωματικές παρουσιάσεις στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό σχολείο της Αιγιάλης για την  εκμάθηση βουρτσίσματος δοντιών.

Τέλος, όσον αφορά τους ενήλικες, εξετάστηκαν από όλες σχεδόν τις ειδικότητες και δόθηκαν οδηγίες ενώ όπου εντοπίστηκαν σοβαρά περιστατικά παραπέμπφθηκαν στα νοσοκομεία Ε.Σ.Υ.

 

Η συνεργασία με τον Δήμο και τα Κέντρα Υγείας ήταν άψογη και τους ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξή τους στο Έργο μας.

 

 

Σχετικά με την Ανοιχτή Αγκαλιά

Το σωματείο « Ανοιχτή Αγκαλιά » ιδρύθηκε το 1994 από μία ομάδα εθελοντριών, με στόχο τη δημιουργία μιας ζεστής αγκαλιάς που θα χωράει όλα τα παιδιά που υποφέρουν. Σήμερα, χάρη στη συνεισφορά των εθελοντών και στη στήριξη των Χορηγών, το έργο της Ανοιχτής Αγκαλιάς έχει επεκταθεί σε νέα πεδία δράσης με έμφαση την πρόληψη, την εκπαίδευση και κοινωνική προσφορά.

Μία από τις βασικές και πιο πρωτοποριακές δράσεις του σωματείου είναι η θωράκιση της σωματικής και ψυχικής υγείας του πληθυσμού των ακριτικών περιοχών της χώρας μας, μέσα από το πρόγραμμα Εκστρατειών Προληπτικής Ιατρικής με το διακριτικό τίτλο «Υποστηρίζουμε τη Ζωή».

Για περισσότερες πληροφορίες:

“Ανοιχτή Αγκαλιά”

Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-7726814 / 6932 454377

www.anoixtiagalia.gr

email: fkp@otenet.gr