Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ-ΦΚΠΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕ  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ” ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

(20-23/3/2023)

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία για μια ακόμη φορά το πρόγραμμα της Ανοιχτής Αγκαλιάς Υποστηρίζουμε τη Ζωή, στη Λέσβο στις περιοχές Πέτρας και Μήθυμνας.

Η δράση  αυτή προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου  με τη διενέργεια   εξετάσεων αλλά και εμβολίων από εμπειρους εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές.

Στην εκστρατεία συμμετειχαν 12 γιατροί και νοσηλευτές,(παιδίατροι,ορθοπεδικός,καρδιολόγοι,χειρουργός,οφθαλμίατρος,ψυχολόγος), οι οποίοι πραγματοποίησαν περισσότερες απο 700 ιατρικές εξετάσεις σε παιδιά και ενήλικες. Οπως διαπιστώθηκε από τον προσυμπτωματικό έλεγχο η καταστασταση της υγείας των κατοίκων είναι καλή και μόνο λίγα περιστατικά χρήζουν περαιτέρω ιατρικής διερεύνησης.

Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται σταθερά εδώ και 30 χρόνια σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας με τη στήριξη των τοπικών αρχών, των εκπαιδευτικών, των συλλόγων γονέων, των κατοίκων, που εχουν αγκαλιάσει το πρόγραμμα, των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού τους οποίους και ευχαριστούμε για την προσφορά και το έργο τους. Η θετική ανταπόκρισή όλων και η μεγάλη συμμετοχή παιδιών και ενηλίκων μας δίνει κουράγιο και δύναμη να σχεδιάσουμε τα καινούργια ταξίδια.

 

Σχετικά με την Ανοιχτή Αγκαλιά

Το σωματείο « Ανοιχτή Αγκαλιά » ιδρύθηκε το 1994 από μία ομάδα εθελοντριών, με στόχο τη δημιουργία μιας ζεστής αγκαλιάς που θα χωράει όλα τα παιδιά που υποφέρουν. Σήμερα, χάρη στη συνεισφορά των εθελοντών και στη στήριξη των Χορηγών, το έργο της Ανοιχτής Αγκαλιάς έχει επεκταθεί σε νέα πεδία δράσης με έμφαση την πρόληψη, την εκπαίδευση και κοινωνική προσφορά.

Μία από τις βασικές και πιο πρωτοποριακές δράσεις του σωματείου είναι η θωράκιση της σωματικής και ψυχικής υγείας του πληθυσμού των ακριτικών περιοχών της χώρας μας, μέσα από το πρόγραμμα Εκστρατειών Προληπτικής Ιατρικής με το διακριτικό τίτλο «Υποστηρίζουμε τη Ζωή».

Για περισσότερες πληροφορίες:

“Ανοιχτή Αγκαλιά”

Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-7726814 / 6932 454377

www.anoixtiagalia.gr

email: fkp@otenet.gr