ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΓΕΝ/ΓΕΕΘΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΚΡΙΤΚΟ ΤΙΤΛΟ «ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ» η Ανοιχτή Αγκαλιά των ΦΚΠΙ επισκέφθηκε τα δύο ακριτικά  νησιά Φούρνους και Λειψούς από 7 έως 14 Οκτωβρίου 2022

Η ομάδα αποτελείτο από 25 εθελοντές ιατρούς όλων των προαπαιτούμενων ειδικοτήτων  και νοσηλευτές. Πραγματοποιήθηκε προσυμπτωματικός έλεγχος παιδιών και ενηλίκων, εντοπισμός σοβαρών αδιάγνωστων περιστατικών και ενημέρωση των κατοίκων σε θέματα πρόληψης. Στόχος μας η θωράκιση της σωματικής και ψυχικής υγείας όλων των ακριτών μας.

Οι παιδίατροι της ομάδας εξέτασαν τα παιδιά από βρέφη μέχρι 15 ετών, εμβολίασαν παιδιά των οποίων σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού ο εμβολιασμός υπολείπετο. Περιστατικά που έχριζαν περαιτέρω διερεύνησης παραπέμφθηκαν στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Αντιμετωπίσθηκε κατεπείγον περιστατικό που προέκυψε.

Η προσέλευση των κατοίκων ήταν πέραν των προσδοκιών μας, ιδιαίτερα στους Φούρνους.


Η ψυχολόγος της ομάδος επισκέφθηκε τα σχολεία και πραγματοποίησε συνεδρίες με γονείς και παιδιά.

Πραγματοποιήθηκαν  ενημερωτικές ομιλίες από μέλη της ομάδος μας με θέματα:

α)”Σύγχρονος” τρόπος ζωής και καρκίνος : Μύθος ή ………Πραγματικότητα;

β)ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ & ΝΕΟΛΑΙΑ – ΕΥΛΟΓΙΑ  ή ΜΑΣΤΙΓΑ ;

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ

Στους Φούρνους Κορσεών η Ανοιχτή Αγκαλιά των ΦΚΠΙ ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Δήμου παρέδωσε σε ειδική τελετή στο Δημαρχείο 10 παραδοσιακές στολές για το χορευτικό ολοκληρώνοντας την προσφορά της σε ό,τι αφορά την Παράδοση.

Η πανδημία και η κρίση αποτυπώνονται έντονα στην κοινότητα. Οι ευχές και οι ευχαριστίες των κατοίκων μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας .

Η 30ετή σύμπραξη του ΓΕΝ μας έδωσε τη δυνατότητα να είμαστε κοντά σε αυτούς που φυλάνε Θερμοπύλες.