ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ   18/5/2023       

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΡΟΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ 11 ΕΩΣ 15 ΜΑΙΟΥ 2023

ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΚΑΣΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΓΕΝ/ΓΕΕΘΑ

 

Το κλιμάκιο των εθελοντών ιατρών και νοσηλευτών της Ανοιχτής Αγκαλιάς ΦΚΠΙ βρέθηκε κοντά στους κατοίκους της Κάσου από τις 11 έως τις 15 Μαίου 2023.

Αποτελείτο από 19 ιατρούς όλων των προαπαιτούμενων ειδικοτήτων, οι οποίοι προέρχονται από τα νοσοκομεία ΕΣΥ Παίδων Αγία Σοφία, Π & Α Κυριακού, Αττικό και Ευαγγελισμό.

Οι κάτοικοι – παιδιά, Δήμος και ο διοικητής της εθνοφυλακής των κασιωτών αγωνιστών – μας υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά.

Η προσέλευση των κατοίκων ήταν η αναμενόμενη. Εξετάστηκαν τα 2/3 των κατοίκων που διαμένουν στην Κάσο κατά τους χειμερινούς μήνες, καθώς και όλα τα παιδιά, από  βρέφη έως 15 ετών.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 522 ιατρικές πράξεις από τις οποίες 250 παιδιατρικές και 272 ενηλίκων και

αφορούν σε παιδιατρικές, παιδοχειρουργικές, παιδοκαρδιολογικές, υπέρηχους, οδοντιατρικές, οφθαλμολογικές, ορθοπεδικές, γυναικολογικές, υπερηχογραφήματα, test pap, psa, παθολογικές.

Τα παιδιά ήταν πλήρως εμβολιασμένα. Δόθηκαν οδηγίες στους γονείς για τη στοματική υγιεινή και για τη διατροφή διότι παρατηρήθηκε αυξημένη παιδική παχυσαρκία.

Εκτός από τον προσυμπτωματικό έλεγχο, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο ΚΑΡΠΑ σε συνεργασία με τον διοικητή της Εθνοφυλακής.

Ο ψυχολόγος επισκέφθηκε το νηπιαγωγείο της Αγίας Μαρίνας και συζήτησε με τις μητέρες τρόπους για την ομαλή μετάβαση των παιδιών από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό.

Περιστατικά που έχρηζαν περαιτέρω διερεύνησης παραπέμφθηκαν.

 

 

Σχετικά με την Ανοιχτή Αγκαλιά

Το σωματείο « Ανοιχτή Αγκαλιά » ιδρύθηκε το 1994 από μία ομάδα εθελοντριών, με στόχο τη δημιουργία μιας ζεστής αγκαλιάς που θα χωράει όλα τα παιδιά που υποφέρουν. Σήμερα, χάρη στη συνεισφορά των εθελοντών και στη στήριξη των Χορηγών, το έργο της Ανοιχτής Αγκαλιάς έχει επεκταθεί σε νέα πεδία δράσης με έμφαση την πρόληψη, την εκπαίδευση και κοινωνική προσφορά.

Μία από τις βασικές και πιο πρωτοποριακές δράσεις του σωματείου είναι η θωράκιση της σωματικής και ψυχικής υγείας του πληθυσμού των ακριτικών περιοχών της χώρας μας, μέσα από το πρόγραμμα Εκστρατειών Προληπτικής Ιατρικής με το διακριτικό τίτλο «Υποστηρίζουμε τη Ζωή».

Για περισσότερες πληροφορίες:

“Ανοιχτή Αγκαλιά”

Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-7726814 / 6932 454377

www.anoixtiagalia.gr

email: fkp@otenet.gr