30 Χρόνια πρωτοπόροι, με Προορισμό τον Άνθρωπο

Οι εκστρατείες προληπτικής Ιατρικής ξεκίνησαν πριν 30 χρόνια με το σύνθημα «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» και το διακριτικό τίτλο «ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ». Όλα αυτά τα χρόνια πραγματοποιούμε πολλά και επιτυχημένα ταξίδια ακολουθώντας πάντα τη φωνή όλων εκείνων που μας έχουν ανάγκη, με ένα και μοναδικό σκοπό: να θωρακίσουμε τη σωματική και ψυχική υγεία όλων των κατοίκων της ακριτικής Ελλάδος που φυλάνε Θερμοπύλες.

Όντας οι ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ σε αυτό το ατέρμονο ταξίδι, συναντήσαμε πολλές δυσκολίες, βρήκαμε όμως μεγάλη ανταπόκριση από τους ακρίτες μας γιατί είχαμε και έχουμε μαζί μας άξιους Συνοδοιπόρους τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, Γιατρούς και Νοσηλευτές αλλά και τους ΧΟΡΗΓΟΥΣ που μας εμπιστεύονται μας υποστηρίζουν και μας δίνουν δύναμη να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες.

Σκοπός των Εκστρατειών είναι:

  • Η θωράκιση της ψυχικής και σωματικής υγείας των κατοίκων.
  • Η ενημέρωση των κατοίκων των ακριτικών περιοχών σε θέματα που άπτονται της υγείας, όπως επίσης και η στοχευμένη ενημέρωση εφήβων σε θέματα υγείας από ομάδα ειδικών.
  • Η συμβουλευτική γονέων και εκπαιδευτικής κοινότητας.
  • Η αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας των κατοίκων και η παραπομπή τους, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Οι Εκστρατείες μας

Και συνεχίζουμε το ταξίδι μας με σεβασμό στον άνθρωπο.

Απολογισμός αυτής της προσπάθειας είναι πάνω από 240 εκστρατείες Προληπτικής Ιατρικής, περισσότερες από 360.000 Ιατρικές Πράξεις που αφορούν παιδιά και ενήλικες.